Fluit en Tamboerkorps / Schutterij
St Joris - St Joost

 

Logo
Algemeen
- Wat is een schutterij
Schutterij
- Opbouw kogels
- Maken kogels
Muziekkorps
- Repertoire
De Koningsgalerij sinds 1994

Afbeelding 4 t/m 6. Totaal zijn er 25 afbeeldingen.

 
 

Koning 2014 : Monique Saelmans - vormt samen met Jeroen Katzenbauer het koningspaar.

Koning 2014

In een spannende strijd streden Anita Meuwissen, Nicole Bakkes, Ingrid Ruijten, Monique Saelmans en Jeroen Katzenbauer om de titel. Na een spannende strijd was het Monique Saelmans die met het 152e schot de vogel wist af te schieten. Monique is samen met Jeroen het nieuwe koningspaar 2014. Monique en Jeroen waren al Prinsenpaar bij de Bokkeriejers in St. Joas en zijn met deze titel gepromoveerd van Prinsenpaar naar Koningspaar. Jeroen is vaandeldrager bij St. Joris en Monique is marketentster.

Koning 2013 : Wendy Vergoossen - vormt samen met André Vergoossen het koningspaar.

Op de zonovergoten zondag 16 september heeft op het kerkplein te St. Joost het jaarlijkse koningsschieten plaatsgevonden. Met een record aantal van maar liefst 11 kandidaten werd de strijd aangegaan. De kandidaten waren Wendy Vergoossen, Anita Bakkes, Petra van Buggenum, Sjack Bakkes, Michel Raeven, Ken Schroeder, Geert Knoben, Anita Meuwissen, Jan Bakkes, Nicole Bakkes en Jeroen Katzenbauer. Na een spannende strijd wist Wendy Vergoossen met het 188e schot de vogel naar beneden te halen.

Koning 2012 : Peter Bakkes - vormt samen met Laura Valkenburg het koningspaar.

Op 18 september 2012 konden de schutters van St. Joris strijden om de koningstitel. 5 schutters hebben hierom gestreden. Anita Meuwissen, Jeroen Katzenbauer, Peter Bakkes, Nicole Bakkes en Geert Knoben. Geert heeft al vele jaren meegeschoten voor het koningsschap, maar helaas nog nooit de vogel afgeschoten. Nadat de schutters hun plaats hadden ingenomen begon na 165 schoten beweging te komen in de vogel. Het heeft nog tot exact het 200e schot geduurd tot de vogel naar beneden kwam. Het was Peter Bakkes die met een welgemikt schot voor de 2e keer koning werd. Hij zal samen met zijn vriendin Laura Valkenburg het koningspaar 2012 vormen. Nadat ze door beschermheer Broer Wijnen waren geïnstalleerd, werd door de schutterij traditioneel het Limburgs Volkslied gespeeld.