Fluit en Tamboerkorps / Schutterij
St Joris - St Joost

 

Logo
Algemeen
- Wat is een schutterij
Schutterij
- Opbouw kogels
- Maken kogels
Muziekkorps
- Repertoire
De Koningsgalerij sinds 1994

Afbeelding 10 t/m 12. Totaal zijn er 28 afbeeldingen.

 
 

Koning 2011 : Noud van Buggenum - vormt samen met Petra van Buggenum het koningspaar.

Koning 2010 : Peter Bakkes - vormt samen met Nicole Bakkes het koningspaar.

Peter Bakkes schutterskoning St. Joost

Op zondag 20 september j.l. organiseerde Schutterij St. Joris St Joost het koningsschieten.

Als eerste werd het koningspaar 2009, Petra en Noud van Buggenum thuis afgehaald. Na terugkomst op het kerkplein werden ze bedankt voor hun inzet en prestaties tijdens het afgelopen schuttersseizoen. Ze waren een trots koningspaar en wisten diverse malen in de prijzen te vallen.

Met een recordaantal van 10 schutters werd gestreden om de koningstitel 2009. Er werd geschoten door: Petra van Buggenum Noud van Buggenum, Frank Tholen, Peter Bakkes, Anita Bakkes, Ton Soentjens, Sjack Bakkes, Nicole Bakkes, Jeroen Katzenbauer en Geert Knoben.
Nadat de het openingsschot door de koningin Petra van Buggenum was gedaan, barstte de strijd los. In een sportieve sfeer werd geschoten voor de titel. Nadat de vogel was losgeschoten duurde het nog meerdere schoten voordat hij daadwerkelijk naar beneden viel. Het was Peter Bakkes die de vogel met een goedgeplaatst schot losschoot en zich daarmee koning 2010 mag noemen.
Hij zal samen met zijn zus Nicole Bakkes het koningspaar 2010 vormen. We wensen hun veel succes in het komende seizoen.

Koning 2009 : Petra van Buggenum - vormt samen met Noud van Buggenum het koningspaar.

PETRA VAN BUGGENUM nieuwe schutterskoning.

Zondag 14 september werd gestart voor de titel koning 2009. Er werd met 8 personen geschoten voor de titel. Opvallend was de deelname van een behoorlijk aantal jeugdige koningskandidaten die al vooraf hadden aangegeven om voor de titel te willen gaan. Het werd een zinderende finale. De vogel begon na ca. 200 schoten los te komen. Telkens zakte de vogel een stukje verder, maar bleef toch stevig hangen. Vanaf schot 235 werd het steeds spannender. De vogel kon elk schot naar beneden komen. Uiteindelijk kwam hij echt los bij schot 247 van Petra van Buggenum. De vogel bedacht zich nog even, voordat hij echt naar beneden viel. Een dolgelukkige Petra werd hiermee koning 2009 van de schutterij. Na de nodige felicitaties werd Petra geinstalleerd als koning(in) met Noud van Buggenum als koning aan haar zijde. Zij zullen samen het koningspaar 2009 van St. Joris zijn. We wensen hun veel succes tijdens het volgende schuttersseizoen.