Fluit en Tamboerkorps / Schutterij
St Joris - St Joost

 

Logo
Algemeen
- Wat is een schutterij
Schutterij
- Opbouw kogels
- Maken kogels
Muziekkorps
- Repertoire
De Koningsgalerij sinds 1994

Afbeelding 13 t/m 15. Totaal zijn er 28 afbeeldingen.

 
 

Koning 2008 : Jeroen Katzenbauer - vormt samen met Monique Saelmans het koningspaar.

Op 9 september 2007 werd na een spannende strijd de nieuwe koning bekend. Het was Jeroen Katzenbauer die met een trefzeker schot de vogel naar beneden wist te halen. Er waren uiteindelijk 180 schoten nodig om de vogel te laten vallen.
Het is een bijzondere eer voor Jeroen en zijn koningin Monique om in 2008 koningspaar te zijn van de schutterij. In het weekend van 20 juli wordr door St. Joris het ZLF 2008 georganiseerd. Jeroen en Monique zullen dan het defile van de 65 deelnemende schutterijen afnemen.

We wensen Jeroen en Monique een mooi en succesvol seizoen 2008 toe.

Koning 2007 : Lei Bakkes - vormt samen met Mia Janssen-Wolters het koningspaar.

Er werd door 7 schutters geschoten op de door Jack en Karin Ummels prachtig vervaardigde koningsvogel. Het was een spannende strijd, die vooral de laatste 3 ronden, toen er beweging in de vogel zat, heel erg spannend werd. Uiteindelijk was het Lei Bakkes die met het 266e schot de vogel naar beneden wist te halen. Aansluitend werd de koning door Broer Wijnen ge?nstalleerd en dit resultaat werd ook uitbundig gevierd.
Lei was ook al koning in 2001. Mia Janssen zal hem net als in 2001 als koningin vergezellen. We wensen hun veel succes in het komende schuttersseizoen.

Koning 2006 : Jack Ummels - vormt samen met Karin Ummels het koningspaar.

Op zondag 25 september 2005 werd onder een mooie najaarszon gestreden voor de titel koning 2006.
Er werd door 6 schutters gestreden om de eer: Jack Ummels, Frank Thoolen, Danny van Ool, Jan Dedrog, Harald Bogie en Geert Knoben.
Na een lange spannende strijd was het Jack Ummels die met het 266e schot de vogel naar beneden haalde. Hij zal samen met zijn vrouw Karin het koningspaar 2006 van de schutterij vormen.

Van harte proficiat en veel succes in jullie schuttersseizoen.