Fluit en Tamboerkorps / Schutterij
St Joris - St Joost

 

Logo
Algemeen
- Wat is een schutterij
Schutterij
- Opbouw kogels
- Maken kogels
Muziekkorps
- Repertoire
Nieuws - vervolg
 
  Peter Bakkes - Koning 2012
 
23-9-2011
 
Op 18 september heeft weer een spannende strijd plaatsgevonden in St. Joost tijdens het koningsschieten van onze schutterij.
   
  Het begon om 13:30 met het afhalen van het koningspaar 2011: Noud en Petra van Buggenum. Ook de Jeugdkoning 2011: Joep Linders, en de burgerkoning 2011: Mascha Verkoulen werden door de schutterij opgehaald.
Aangekomen op het kerkplein werden alle koningen van hun waardigheden ontdaan waarna de strijd om de titel Jeugdkoning 2012 en Burgerkoning 2012 los kon barsten. Als eerste werd de burgerkoning bekend. Het was Har Maessen die de vogel naar beneden wist te halen met het 86e schot. In eerste instantie had hij het zelf nog niet in de gaten. Vlak daarna werd de Jeugdkoning bekend. Deze eer was voor Patrick Schmeitz. Nadat een nieuwe koningsvogel in de kogelvanger gemonteerd was, konden de schutters van St. Joris strijden om de eer. 5 schutters hebben hierom gestreden. Anita Meuwissen, Jeroen Katzenbauer, Peter Bakkes, Nicole Bakkes en Geert Knoben. Geert heeft al vele jaren meegeschoten voor het koningsschap, maar helaas nog nooit de vogel afgeschoten. Nadat de schutters hun plaats hadden ingenomen begon na 165 schoten beweging te komen in de vogel. Het heeft nog tot exact het 200e schot geduurd tot de vogel naar beneden kwam. Het was Peter Bakkes die met een welgemikt schot voor de 2e keer koning werd. Hij zal samen met zijn vriendin Laura Valkenburg het koningspaar 2012 vormen. Nadat ze door beschermheer Broer Wijnen waren ge´nstalleerd, werd door de schutterij traditioneel het Limburgs Volkslied gespeeld.
 
Terug naar nieuws rubriek